• Odbor STROJÁRSTVO

          • ... ktorý môžte študovať na SOŠ techniky a služieb v Brezne, získal v rámci národného projektu Prognózy vývoja na trhu práce v SR 91 bodov zo 100 a patrí medzi 20 TOP odborov vzdelania s najlepším uplatnením ... hodnotenie vyjadruje, aké je celkové uplatnenie absolventov odboru vzdelania z hľadiska miezd, práce v odbore, zamestnania sa a perspektívy v budúcnosti.

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • 16.január 2019

            ... okresné kolo olympiády v anglickom jazyku sa 16.januára konalo na pôde našej školy. Súťaže sa zúčastnili najlepší angličtinári stredných škôl okresu Brezno. V kategórii 2D (stredné odborné školy) zvíťazil náš žiak Adrián Syč z I.A a postúpil do krajského kola súťaže. Gratulujeme!

             

          • UKÁŽ, ČO JE V TEBE

          • V utorok 18.12.2018 sme na našej škole privítali žiakov základných škôl z Brezna a okolia, ktorí sa zapojili do druhého ročníka  súťaže „ Ukáž, čo je v tebe “. Žiaci si vyskúšali svoje  technické a odborné zručnosti v dvoch kategóriách . Kategória A  „Technicus logicus“ bola zameraná na technické odbory, kde žiaci súťažili v dvoch disciplínach : skladacia veža- modelovanie a skladacia veža - výroba  . Kategória B  „Máš to vo svojich rukách  “ bola zameraná na odbory služieb. Žiaci si vyskúšali dekorovanie makety vianočného stromčeka , zhotovenie podložky pod vianočný stromček, jednoduché prestretie obeda, techniku skladania obrúskov , zdobenie medovníčkov a prípravu vybraného pokrmu.

            Žiaci sa s veľkým zanietením pustili do plnenia súťažných disciplín a niektorí prejavili veľkú kreativitu a zručnosť.  Víťazné družstvá si odniesli vecné ceny a diplomy. Ostatní dostali diplomy za účasť v súťaži a malé darčeky. 

            Žiaci základných škôl odchádzali obohatení novými skúsenosťami a novými zážitkami a my sa tešíme na stretnutie s nimi na budúci školský rok na treťom ročníku súťaže  „ Ukáž, čo je v tebe “  .

            Víťazné družstvá:

            Kategória A   „Technicus logicus “                                        Kategória B  „ Máš to vo svojich rukách “

            1. miesto ZŠ s MŠ Pionierska 2, Brezno                     1. miesto  ZŠ Heľpa 1.družstvo
            2. miesto ZŠ Beňuš                                                        2. miesto ZŠ Čierny Balog
            3. miesto ZŠ Čierny Balog                                             3. miesto ZŠ Heľpa 2. družstvo


            Ďakujeme všetkým vyučujúcim, majsterkám a majstrom odborného výcviku, žiakom, pani zástupkyni Mgr.Ďurajdovej a PaedDr. Mirke Medveďovej za prípravu a úspešný priebeh  súťaže.

                                                                                                                                                                DV


          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

          • V stredu 27. novembra 2018 sa na našej škole uskutočnila  imatrikulácia prvákov  - „KABU“. Starší spolužiaci pripravili  pre prvákov niekoľko súťažných disciplín. Po  úvodnom privítaní a oboznámení sa s programom sa žiaci  spolu s asistentmi a triednymi učiteľmi vybrali po ceste plnej veselých , ale aj strach vyvolávajúcich disciplín. Prváci si mohli vyskúšať ako sa dojí krava, pri hádankách mohli zapojiť svoje mozgové závity na plné obrátky. Šikovnosť a zdatnosť si vyskúšali pri disciplíne s prekážkami a na rovnováhe. Najviac obávanou disciplínou bol chodník odvahy, kde museli odolávať rôznym nemilým  a strašidelným prekvapeniam pri hľadaní kľúča. Všetky prvácke triedy úspešne absolvovali pripravené disciplíny a za ich snaženie , námahu  aj prekonaný strach dostali sladkú odmenu.  Po absolvovaní disciplín nasledovala slávnostná imatrikulácia, kde všetci prváci boli slávnostne prijatí do cechu študentského, čím  sa oficiálne zaradili medzi žiakov Strednej odbornej školy techniky a služieb v Brezne. Veríme, že sa im bude u nás páčiť a dariť. Želáme im všetkým veľa úspechov a veselých zážitkov v škole.

            Zároveň sa chceme poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa ochotne podieľali na príprave a priebehu KABU.

                                                                                                        Organizačný výbor KABU


          • Halloween

          • Štvrtok 25. októbra sa na našej škole niesol v strašidelnom duchu – študenti Žiackej školskej rady spolu s dobrovoľníkmi 2 týždne pripravovali Halloweensku výzdobu tried, schodov a aktivity pre všetkých žiakov. Od rána ste mohli na chodbách školy stretnúť študentov v maskách a v Halloweenskej učebni skúsiť vyrezávať tekvice, odpovedať na kvízové otázky o Halloweene, či ochutnať rôzne pečené dobroty. Dúfame, že sa vám naše aktivity páčili a o rok opäť niečo spolu zrealizujeme!

            Vaša Žiacka školská rada J

          • 9. 11. 2018 DEŇ POMOCI DEŤOM

          • Osudy iných nie sú nám ľahostajné, dôkazom čoho je zapojenie sa našej školy do zbierky HODINA DEŤOM.

            Ďakujeme dobrovoľníkom Diane, Nikole, Lívii, Martine, Marte a všetkým, ktorí prispeli k tomu "Aby bolo každé dieťa šťastné " -  čo je snom tejto zbierky.

            PhDr. Miroslava Medveďová

          • Olympiáda o EÚ

          •  

            Žiaci III.A – Golian, Markus, Medveď a žiaci IV.A – Šavol, Kučera, Krokavec, Gajda, Pančík, Peták sa zapojili  23.10.2018 do elektronického kola Olympiády o Európskej únii pod vedením Mgr.Klimentovej a  Mgr.Foltenovej. Súťažné 3 tímy si preverili svoje vedomosti na základe preštudovaného materiálu o EÚ a skonštatovali, že niektoré otázky a odpovede na ne boli ľahšie a pár bolo náročných. Všetkým zúčastneným ďakujeme za zapojenie sa do olympiády.   Mgr.Klimentová

          • Pomoc žiakov dôchodcom

          •  

            Aj tento školský rok spolupracujeme s centrom Prameň. Tentoraz sa dôchodcovia spolu s našimi šikovnými žiakmi z II.A učili pracovať s mobilnými telefónmi. Ako všetci vieme pre starších je to veľká veda. Žiaci sa im starostlivo a ochotne venovali a učili ich pracovať s ich „hladkacím“ telefónom. Po skončení práce žiakov s dôchodcami ocenili ich trpezlivosť. Tešia sa na ďalšie stretnutie s nimi. Hodina s dôchodcami bola spestrená školskou akciou Hellowen, keď ich prišli pozdraviť žiaci v maskách.

          • V divadle vo Zvolene

          • 16. októbra sa triedy II. A, III. A. IV. A a I. KN vybrali namiesto vyučovania do Zvolena. Mali sme rezervované lístky na divadelné predstavenie Denník Anny Frankovej v Divadle Jozefa Gregora-Tajovského. Divadelné predstavenie vzniklo na základe denníka, ktorý si písala Anna Franková, nemecké židovské dievča počas 2. svetovej vojny v úkryte na povale počas dvoch rokov. Hoci naši študenti predstavenie videli v rámci vlaňajšej Divadelnej chalúpky, spracovanie vo Zvolene sa im páčilo oveľa viac. Príbeh Anny – takmer ich rovesníčky ich zaujal a s exkurziou do Zvolena boli spokojní.

                                                                                                          Mgr. Ida Uhlíková

          • Objavovanie pestrosti chutí

          • Aj tak by sme mohli nazvať podujatie, ktoré sa uskutočnilo v prvý októbrový týždeň na našej škole. Jablková výstava starých odrôd bola spojená s prípravou jabĺčkových jedál našimi žiakmi. Vystavené dobroty ako jablkové ruže, ovocný pohár, placky či mrežovník lákali na výstave vo vestibule školy. Jabĺčka, hrušky, čerešne zo záhrad našich starých rodičov, medzí a sadov majú nielen rôzne chute, tvary, a vône, ale zároveň sú aj našim kultúrnym dedičstvom, preto je dôležité ovocné stromy chrániť a starať sa o ich zachovanie do budúcnosti.

          • Európsky deň jazykov

          •  

            Oficiálne si tento deň pripomíname 26. septembra, ale my sme boli súčasťou prednášky v predstihu – 25. septembraŠtátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Žiaci I.A, II.A, III.A a I.KN sa dozvedeli veľmi zaujímavé fakty o anglickom a čínskom jazyku v 2 sekciách: InfoUSA pod taktovkou Mgr. Róberta Címera a Britského centra – Window of Shanghai na čele s Mgr. Natáliou Turčínovou. Prednášky boli plné zaujímavostí, ktoré nie sú bežnou súčasťou školského kurikula. Perličky o slovách v anglickom jazyku, jazykové hry, ba dokonca aj reálne počítanie a písanie slov v čínskom jazyku  si žiaci s obrovským záujmom vyskúšali a určite si to aj užili. A aby sme nezabudli na posolstvo dňa jazykov, cudzí jazyk je brána do sveta...

          • Prednáška o zdravom životnom štýle v angličtine

          • Naši žiaci dostali nezvyčajnú možnosť: vypočuť si prednášku od profesora výživy : J. A. Scharffenberga, M. D., M. D. H. z univerzity z Kalifornie. Pán profesor bol praktickou ukážkou zdravého životného štýlu. Jeho energia a nadšenie vôbec nepotvrdzovali jeho skutočný vek – 95 rokov. Počas prednášky odborne motivoval žiakov, ako žiť dlho a zdravo.                                                                                          

                     Mgr. Tibor Kapusta

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk