• Čítam, čítaš, čítame...

          • V oddychovej zóne na vrátnici sú od novembra žiakom našej školy  k dispozícii nové výtlačky časopisov v nemeckom a ruskom jazyku (Klett – Blätter a Классный журнал).  V každom ďalšom mesiaci pribudne do knižnice nové číslo.

            Žiaci sa v časopisoch dočítajú o zaujímavých miestach, známych osobnostiach, zábavnou formou si precvičia slovnú zásobu a gramatiku, zopakujú zabudnuté, naučia sa nové a otestujú naučené.

            Tak hor sa do čítania milí žiaci!

          • Každý sa môže stať otrokom... Aj dnes!

          • Obchodovanie s ľuďmi,  pojem, ktorý sa používa v súvislosti s jedným z najneľudskejších konaní na svete, kde tovarom sa stávajú práve ľudia...  Je modernou verziou otroctva, tzv. novodobého otroctva. Žiaľ, tieto pojmy nepatria len do histórie. Sú veľmi aktuálne aj dnes, preto na  tému Obchodovanie s ľuďmi prišiel dňa 11. 11. 2019 so žiakmi besedovať preventista z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Brezne.

            PhDr. Medveďová

          • Hodina deťom

          • Dňa 14. 11. 2019 sa aj naša škola zapojila do verejnej  zbierky na podporu detí a mladých ľudí na Slovensku.  Z príspevkov darcov Nadácia pre deti Slovenska financuje projekty, ktoré prinášajú deťom a mladým ľuďom pozitívnu zmenu do ich životov v oblastiach ako vzdelávanie, voľný čas, komunita, zdravie, podpora riešení v problémoch, ktoré deti trápia. Poďakovanie patrí dobrovoľníčkam Nikole, Lívii z II.KN  a všetkým darcom.

             

            PhDr. Medveďová

          • Športom pre Červené stužky

          • Dňa 15. 11. 2019  sme športové podujatie "Športom pre Červené stužky" zorganizovali na SOŠ techniky a služieb v Brezne po tretíkrát.

            Tento rok "naši telocvikári" Mgr. Parobeková a Mgr. Turňa pripravili súťaž v speedmintone. Hra mala úspech u žiakov  aj vyučujúcich, ktorí sa podujatia zúčastnili.

             

            PhDr. Medveďová

          • "UČÍME SA FINANČNEJ GRAMOTNOSTI"

          • Žiačky Majka a Nika z III.G si pripravili pre žiakov školy prezentáciu "ŠTUDENTSKÉ ÚČTY A DEBETNÉ A KREDITNÉ KARTY". Žiaci sa dozvedeli za akých podmienok si môžu otvoriť študentský účet vo vybranej banke. Druhá časť prezentácie bola zameraná na charakteristiku a podstatu používania debetných a kreditných kariet.

          • Súťaž iBobor

          • Aj tento školský rok sme sa zapojili do súťaže iBobor v oboch kategóriách. V kategórii senior ( 3,4 ročník a nadstavba) sa zúčastnilo 22 žiakov.

            Výsledky: 1. miesto Radoslav Faško 3.A  38,70 bodu z 80 možných

                              2. miesto Jakub Náther  3.A  36,03 bodu z 80 možných

                              3. miesto Lucia Ťažká  2.KN 36,02 bodu z 80 možných

            Celoslovenský priemer bol 38,14 bodu.

            V kategórii junior (1,2 ročník) súťažilo 35 žiakov. Najlepší z nich sú:

                            1. miesto Oliver Hýbela 1.A 49,39 bodu z 80 možných

                            2. miesto Šimon Melich 1.A 45,35 bodu z 80 možných

                            3. miesto Ján Giertl 2.H 41,36 bodu z 80 možných

            Vyhodnotenie tejto kategórie ešte nie je dostupné. Uvedeným žiakom gratulujeme.

                                                                                             Ing. Šicová

          • Generačné stretnutie v Dennom centre PRAMEŇ v Brezne

          • Žiačky našej školy sa zúčastnili prvého stretnutia  so seniormi v Dennom centre PRAMEŇ v Brezne, ktorého organizátorkou bola vedúca denného centra Katarína Kokavcová. Stretnutie bolo zamerané na etiku, etické správanie a vzťahy medzi seniormi a mladými. Prednášku viedla prednostka Okresného úradu v Brezne PhDr. Ingrid Poliaková, ktorá má v tejto oblasti bohaté skúsenosti. Počas prednášky sa rozprúdila medzi seniormi a žiakmi zaujímavá výmena názorov o správaní mladých k starším a opačne.

          • „ Exkurzia hotela Partizán ˮ

          • Dňa 21. októbra 2019 žiaci 1.H triedy učebného odboru hostinský absolvovali exkurziu zmluvnej prevádzky hotela Partizán. Manageri hotela pani Mgr. Bukovcová, pán Nosko nás informovali o štruktúre hotela ... ,  previedli jednotlivými úsekmi hotela. Žiaci boli dobrými poslucháčmi, mnohí z nich  prejavili záujem o prácu / absolvovanie OV / v tomto zariadení. Ďakujeme vedeniu hotela, že nám umožnila absolvovaťexkurziu hotelového komplexu hotela Partizán ****, žiaci 1.H triedy pod vedením MOV Jasenskej Marty, Melicherovej Eriky.

          • „Horehronský bašavel ˮ

          •  

            Dňa 16. októbra 2019 sa  v mestskom kultúrnom dome pod záštitou primátora mesta Brezno a BBSK uskutočnilo podujatie  „ Kultúra nás spája ˮ - Horehronský bašavel . Opäť naša SOŠTaS bola požiadaná o zabezpečenie a prípravu Rautu pre pozvaných hostí. Školu reprezentovali žiaci 1. KN triedy Kupcová, 1.H triedy Oláhová Daniela, Kaliská Barbora  pod vedením MOV Jasenskej Marty .

          • „ Dnešok patrí nám ˮ

          • Kultúrno – spololočenské podujatie realizované v rámci projektu „ Kultúra nás spája ˮ, ktoré sa uskutočnilo 2. októbra 2019 v priestoroch synagógy bola zapojená aj naša SOŠTaS, prípravou a zabezpečením Rautu pre účinkujúcich a pozvaných hostí. Školu reprezentovali žiaci 1.KN triedy Kupcová Dominika, Švantner Matúš , Velochová Romana  pod vedením MOV Jasenskej Marty .

          • Halloweensky deň

          • Dnes už na Slovensku nie je asi nikto, kto by ešte nepočul o Halloweene. Ešte pred niekoľkými rokmi to bol pre nás cudzí výraz, ktorí sme poznali iba z amerických filmov a seriálov. V poslednej dobe sa však stáva čím ďalej, tým viac populárnejším aj u nás a u našich susedov.

            Halloweensky deň pre žiakov našej školy pripravili v pondelok 28.10.2019 členovia žiackej školskej rady. Začali sme halloweenskou výzdobou a potom samotnou prípravou Halloweenu.

            Zúčastnené triedy najskôr absolvovali  halloweensky test a po ňom riešili halloweensku sudoku. Potom sa mohli posilniť pripraveným občerstvením s halloweenskymi koláčikmi a nápojom a tak sa pripraviť na záverečnú časť halloweenskeho dňa, na chodbu temnoty. Do nej vstúpili tí odvážnejší ,ale aj menej odvážni, ktorí zažili chvíle strachu a hrôzy. Po napínavom hľadaní indície sa dostali do operačnej miestnosti, kde si mohli pozrieť operáciu brucha  pacienta, z ktorého útrob mali vytiahnuť vnútornosti .

            Všetci úspešne , bez strát na životoch a zdraví absolvovali aj túto náročnú záverečnú časť.

            Poďakovanie patrí všetkým členom ŽŠR, ktorí sa podieľali na organizovaní a priebehu akcie pod vedením Ing. Ďuriančíkovej. Boli to žiaci Jakub Náther z III.A triedy, Anka Guzmová zo IV.A triedy, Matúš Oláh z II. H triedy, Matúš Švantner , Romana Velochová, Dominika Kupcová, Andrea Lopušná z I.KN triedy, Jakub Hríň, Samuel Rajčok, Lukáš Dubíny, Ondrej Porteleky z I.A triedy.

          • Aj mladí strojári vedia z dreva....

          • Žiaci 1.ročníka odboru 2381 M Strojárstvo vyrábajú pod vedením učiteľa odbornej praxe Ing. Moravčíka pekné prezenty, ktoré použije škola na rôznych prezentačných akciách. Keďže sú dostatočne zruční, tak vyrobili zaujímavé stojany na servítky, svietniky, varešky a pod.

          • Olympiáda o Európskej únii pre SŠ

          • V rámci predmetu OBN sme sa už tretíkrát zapojili do elektronického kola súťaže o Európskej únii, ktoré organizuje Fakulta sociálnych vied UCM v Trnave. Vytvorili sme dva tímy žiakov – IV. A: Dušan Medveď, Peter Markus, Ján Pavlík a 

            III.A: Filip Páleš, Patrik Gažúr a Peter Oravkin.

            Skonštatovali sme, že tento ročník bol veľmi náročný na široký záber vedomostí a prehľadu o EÚ. Všetci súťažiaci  preukázali tímového ducha a teraz už len čakáme na vyhodnotenie, ale veríme, že sme boli úspešní. Všetkým zúčastneným patrí poďakovanie za reprezentáciu školy. Mgr.Klimentová

          • Jeseň ešte raz....

          • Jeseň ešte raz....

             

            Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. Je aj predzvesťou zimy, ktorá prináša do našich príbytkov pokoj a dni oddychu. Dievčatá z 1.H triedy, Marianna Datková, Barbora Kaliská a Daniela Oláhová, si ju spestrili vyrezávaním týchto krásnych tekvičiek. A čo pripomína jeseň tebe?

          • Európsky deň jazykov

          • Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom

            4. októbra 2019 sa o tomto výroku mohli presvedčiť aj žiaci našej školy a otestovať si svoje cudzojazyčné vedomosti a zručnosti. Na jednotlivých stanovištiach absolvovali úlohy nielen z gramatiky, no i z krajinovedy a kulturológie. Zároveň pri tom rozvíjali svoju tvorivosť, logické myslenie a pamäť. Touto akciou sme si pripomenuli Európsky deň jazykov.

            Európsky deň jazykov sme si sprítomnili 8. októbra aj v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Hovorí sa: "Koľko jazykov vieš, toľko krát sa stávaš človekom". Na našej škole taktiež platí "Koľko jazykov vieš, toľko krát sa ti otvárajú možnosti vycestovať do zahraničia". 

          • Horehronské hry v atletike

          •      Dňa 2.októbra sa naši študenti Katarína Obrtalová, Eliáš Motyka a Jakub Schvarzbacher zúčastnili Horehronských hier v atletike v Banskej Bystrici. Najhodnotnejší výkon podala Katarína Obrtalová na 800 m, časom 2:58 min. obsadila pekné 4. miesto. Ani Jakub Schvarzbacher sa nestratil v silnej konkurencii, kde obsadil 10. miesto v behu na 100 metrov výkonom12,84 s. Katarína nás reprezentovala ešte v skoku do diaľky a Eliáš v behu na 100 metrov. Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie súťaže.   KP

          • DEŇ NEZÁBUDIEK

          •  

            Pri príležitosti svetového dňa duševného zdravia prebehla v dňoch

            od 2.10.2019 do 6.10.2019 celoslovenská zbierka  „Dni nezábudiek“, ktorá bola súčasťou informačnej kampane „ Ako sa máš ? “ . Kampaň bola zameraná na aktívnejšie zapojenie duševne postihnutých ľudí do spoločenského a pracovného života.

            Do zbierky sa zapojili aj študenti našej školy , Matúš Švantner, Romana Velochová z I.KN triedy, Nikola Janoštiaková, Lívia Parašínová z II.KN triedy, ktorí sa vybrali do ulíc mesta Brezna a oslovovali pri tejto príležitosti občanov mesta v duchu hesla „ Dobrovoľným príspevkom môžeš zachrániť život“ .

          • SVET PEŇAZÍ

          •  

            Žiaci našej školy sa zúčastnili hudobno-vzdelávacieho programu SVET PEŇAZÍ,  ktorý bol zameraný na témy banky, účty, úver, úrok, úverová pasca, rodinný rozpočet, sporenie, investovanie.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk