• Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Žiaci, ktorí nastúpia do školy prvýkrát po prerušení vyučovania, budú mať vstup do budovy školy umožnený len s vyhlásením podpísaným zákonným zástupcom. Tlačivo nájdete na odkaze nižšie alebo si ho môžte prevziať na vrátnici školy. 

          • Otvorenie školy

          • Oznamujeme žiakom, že na základe odporúčania zriaďovateľa sa  SOŠ techniky a služieb v Brezne otvorí po prerušení vyučovania v dňoch 29.6.2020 a 30.6.2020. Nástup žiakov do školy je dobrovoľný!

            29.6.2020 - žiaci odovzdajú učebnice

            30.6.2020 - žiaci si preberú vysvedčenia

          • Nové, moderné dielne na SOŠ TaS Brezno

          • Aj počas mimoriadnej situácie na našej škole pokračuje realizácia projektu vyhláseného MPaRV SR v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu  (IROP),   s názvom  Tradícia a kvalita - modernizácia strojárskych dielní na SOŠ TaS Brezno. Projekt je financovaný z prostriedkov EÚ v celkovej výške 458 994,42 EUR. Hlavným  cieľom projektu je zmodernizovať strojárke dielne, ktoré boli vybudované v 70- tych rokoch a ich materiálovo technologické vybavenie už nezodpovedá potrebám 21. storočia. Dielne prechádzajú  jednak stavebnou rekonštrukciou, dostanú nový šat v podobe syntetických podláh a moderného osvetlenia, ale predovšetkým zmodernizujeme strojové vybavenie doplnením CNC zariadení ako univerzálne obrábacie centrum a CNC sústruhy, ktoré doplnia klasické sústruhy s digitálnym odmeriavaním aj nové pracovné stoly.

            Našou ambíciou je zvýšiť počet žiakov v strojárskych odboroch a vytvoriť podmienky, ktoré reflektujú potreby zamestnávateľov regiónu.

                            Projekt plánujeme ukončiť počas letných prázdnin, aby v septembri privítali našich žiakov moderné, plne funkčné strojárske dielne, ktoré predikujú kvalitné strojárske vzdelávanie a predovšetkým kvalitnú praktickú prípravu našich žiakov. Pri koncipovaní projektu sme spolupracovali so zamestnávateľmi v našom regióne, akceptovali sme ich požiadavky a reflektovali  ich potreby.

            Životaschopný a silný  región môžeme vybudovať len vtedy ak efektívne prepojíme odborné vzdelávanie s podnikateľskou praxou a vytvoríme vhodné podmienky pre podnikanie, zamestnanie, vzdelávanie jednoducho pre život.

             

                                                                                                         

            riaditeľka SOŠ TaS Brezno

          • Pomáhať druhým je poslanie...

          •  

            Naša škola aktívne žila aj v čase mimoriadnej situácie, v čase keď väčšina populácie v domácom bezpečnom prostredí sledovala vývoj situácie a tešila sa, že počet ľudí s ochorením COVID 19 v našom regióne nestúpa.

            Hneď v prvé dni po prerušení vyučovania sme dobrovoľníkom, ktorých oslovil BBSK, poskytli ochranné okuliare, ktoré používajú pri práci naši strojári.

            V priebehu doslova niekoľkých dní sme priestoroch Školského internátu zriadili KARANTÉNNE CENTRUM pod gesciou BBSK. Tu chcem poďakovať našim zamestnancom, ktorí neodmietli pomoc druhým a boli pripravení prijať klientov napriek tomu, že podobnú prácu nikdy nevykonávali, napriek tomu, že sa obávali o svoje zdravie aj o zdravie svojich najbližších. Personál nášho karanténneho centra netvorili ozbrojené zložky ani zdravotníci. Boli to naše vychovávateľky, upratovačky, kuchárky a niekoľko dobrovoľníkov. Prejavili veľkú občiansku statočnosť a napriek tomu, že ich služby neboli potrebné, patrí im moja vďaka. Boli denne pripravení nastúpiť do služby a čakali len na pokyn, aby bez slova pomáhali.

            Vestibul a vrátnica školy sa zmenili na distribučné miesto pre výdaj ochranných pomôcok určených pre zdravotnícky personál nemocnice a ambulancií v celom okrese Brezno. Ekonómka školy sa bez zaváhania podujala túto distribúciu zabezpečiť.

            Tiež referentka majetku, personalistka, školník a ostatní nepedagogickí zamestnanci našej školy si zaslúžia moje poďakovanie.

            Žijeme dobu, na ktorú nik  nebol pripravený a práve vtedy sa v činoch a postojoch ľudí  prejavuje ich skutočný charakter.

             

            PaedDr. Danka Kubušová,

            riaditeľka SOŠ techniky a služieb, Brezno

          • Rozhodnutie o uskutočnení prijímacieho konania pre prijímanie uchádzačov do 1.ročníka pre školský rok 2020/2021 na nenaplnený počet miest

          • V zmysle rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky č.2020/11399:1-A2200 z dňa 29.4.2020, o termínoch, organizácii a hodnotení  prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020, riaditeľka školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy zverejňuje rozhodnutie o uskutočnení prijímacieho konania na nenaplnený počet miest.

            Pre prijímacie konanie na nenaplnený počet miest platia rovnaké kritériá ako pre prvé kolo prijímacieho konania.

             

          • Prijímacie konanie pre školský rok 2020/2021 - voľné miesta

          • !!!POZOR!!!

            Hľadáme práve Teba!

            Posledné voľné miesta v študijných a učebných odboroch!

            2381 M strojárstvo                                         7 voľných miest

            6352 M obchod a podnikanie                       5 voľných miest

            2423 H nástrojár                                                3 voľné miesta

            6489 H hostinský, hostinská                         7 voľných miest

            6460 H predavač                                                1 voľné miesto

            Viac informácií na odkaze:

             

          • Nadstavbové štúdium v školskom roku 2020/2021

          • 6421 L spoločné stravovanie – denná forma

            6411 L prevádzka obchodu – denná aj externá, večerná forma

            6403 L podnikanie v remeslách a službách – externá, večerná forma

            2414 L 01 strojárstvo - výroba, montáž a opravy prístrojov, strojov a zariadení   – externá, večerná forma

            Viac informácií na odkaze:

          • Hodnotenie žiakov

          • Riaditeľka Strednej odbornej školy techniky a služieb v Brezne po prerokovaní v pedagogickej rade vydáva v súlade s usmernením MŠVVaŠ SR na hodnotenie žiakov strednej školy v školskom roku 2019/2020 zo dňa 20. apríla 2020 tieto zásady hodnotenia žiakov v 2. polroku školského roka 2019/2020:

          • Učíme sa doma...

          • Vyučovanie v škole je síce prerušené, ale všetci učitelia vynakladajú úsilie a žiakov vzdelávajú aj počas týchto dní.  Učitelia pripravujú pre žiakov zadania, posielajú im ich priamo na maily alebo ich zverejňujú na stránke školy v záložkách UČÍME SA DOMA. Plnenie zadaných úloh je pre všetkých žiakov povinnou samozrejmosťou a ich aktivita počas učenia doma sa prejaví aj na koncoročnom hodnotení.

            Prosíme o pomoc aj rodičov žiakov, aby sledovali internetové zadávanie úloh a aby dohliadali na plnenie povinností svojich detí.

          • Oznámenie

          • V zmysle pokynu č. 003/2020/UKRBBSK, záverov Ústredného krízového štábu a usmernenia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach bude vyučovanie na Strednej odbornej škole techniky a služieb prerušené v dobe

            od 12.03.2020 až do ODVOLANIA

            s cieľom minimalizovať šírenie ochorenia COVID-19.

            Mimo prevádzky bude školská jedáleň aj školský internát!

             

             

          • Sme pripravení na maturitu?

          • Dňa 5. marca 2020 si maturanti otestovali svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry pred „externým“ finále, ktoré sa bude konať 17. marca tohto roku. Vyučujúce im pripravili test, nad ktorým sa niektorí riadne zapotili. Najlepšie výsledky dosiahli Nikola Janoštiaková z II. KN,  Ján Habovčík zo IV. A a Nikola Nguyenová z II. KN. Úspešným riešiteľom blahoželáme.

                                                                                   Mgr. D. Klimentová a Mgr. I. Uhlíková

          • Fašiangový sprievod mestom

          • Študenti našej školy sa v spolupráci so seniormi z denného centra Prameň zúčastnili v piatok 21.2.2020 fašiangového sprievodu mestom Brezno. Hudba , spev a zábava boli súčasťou tohto tradičného podujatia. O program sa postaral folklórny súbor Mostár a seniori z denného centra Prameň. V úvode sa prihovoril občanom primátor mesta pán Ábel a program mohol začať. Nechýbal ani primátorský guľáš a tradičné pampúšiky. Naši študenti sa v sprievode nestratili a na námestí zabávali  prítomných občanov . Po akcii ich čakal chutný guľáš v dennom centre Prameň a teplý čaj.

            Poďakovanie patrí študentom Romane Velochovej , Matúšovi Švantnerovi, Michalovi Muránskemu, Márii Donovalovej, SamanteBorošovej, Kristíne Štubniakovej, Ondrejovi Portelekymu . So súborom Mostár sa predstavil aj náš študent Jakub Hríň . 

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide...

          • Fašiangy – symbol veselosti, zábavy, hodovania, jedla a pitia . Je to obdobie od Troch kráľov do polnoci pred škaredou Popolcovou stredou. Fašiangové tradície  sme si pripomenuli aj v našej škole , kde naši študenti navštívili s fašiangovým vinšom a fašiangovým spevom pani riaditeľku, pani zástupkyne , samozrejme vykrútili aj pani učiteľky v zborovni a potom sa pobrali do tried, kde všetkým spestrili vyučovacie hodiny. Samozrejme , že nezabudli ani na pani kuchárky , či pani vrátničku. Nechýbali ani tradičné šišky, ktoré ponúkali po svojej veselej ceste. Všetkým zúčastneným patrí veľká vďaka za to , že takýmto spôsobom priblížili  a oživili  túto tradíciu na škole  .

            Poďakovanie patrí Romane Velochovej a Matúšovi Švantnerovi z I.KN, Jakubovi Hríňovi, Samovi Rajčokovi a Ondrejovi Portelekymu z I.A,  Kristíne Štubniakovej  a ČipčálovejSimone z I.H, Natálii Kováčikovej , Matúšovi Oláhovi a Jánovi Giertlimu z II.Htriedy.

          • Príprava pokrmov

          • Dňa 27.01.2020 žiaci 1.H triedy učebného odboru hostinský v rámci projektových hodín preukázali svoje zručnosti pri príprave pokrmov rôznymi tepelnými úpravami.

            Tu sú výsledky ich práce.

          • Návšteva divadla vo Zvolene

          • Na divadelné predstavenie  Na konci sme sa vybrali 6. februára 2020. Pred školou nastúpili do autobusu triedy II. A, IV. A a II. KN, ktorý nás odviezol do Zvolena. Odfotili sme sa pred budovou divadla a v divadle, pomenovanom po Jozefovi Gregorovi Tajovskom sme si prezreli panely s fotografiami inscenovaných diel. Divadelná hra nám predstavila Jozefa Gregora Tajovského ako spisovateľa i človeka, ktorý sa v živote pasoval s mnohými problémami. V texte sme našli odkazy na jeho poviedky Do konca, Prvé hodinky, Žliebky, Maco Mlieč, Mamka Pôstková i divadelné hry Ženský zákon a Statky-zmätky. Predstavenie sa nám páčilo.

          • Víťaz Zenitu v strojárstve je žiak SOŠ TaS

          • 36. ročník celoštátnej súťaže Zenit v programovaní a elektronike a 21. ročník súťaže ZENIT v strojárstve sa konal na pôde Strednej odbornej školy automobilovej v Košiciach a Strednej odbornej školy Košice-Šaca pod záštitou Košického samosprávneho kraja v dňoch 10.-13. februára 2020.

            Cieľom súťaže ZENIT, ktorá je určená žiakom stredných škôl, je vyhľadávať nadaných a talentovaných študentov, rozvíjať ich kompetencie, podporovať rast ich vedomostí a zručností v oblasti programovania, elektroniky a strojárstva. Do celoslovenského kola súťaže ZENIT postúpilo z 8 krajov 91 žiakov  s cieľom ukázať intelekt, tvorivosť, zručnosť a zabojovať o najvyššie priečky. Medzi nimi aj 4 žiaci SOŠ TaS Brezno, ktorí reprezentovali Banskobystrický kraj vo všetkých kategóriách Zenitu v strojárstve.

            Kategória A – tvorba výkresovej dokumentácie pomocou CAD systémov: Jaroslav Šomodi – 1.miesto

            Kategória R  – výroba súčiastky použitím ručných postupov: Ondrej Porubský – 4.miesto

            Kategória S – výroba súčiastky pomocou strojného obrábania: Patrik Gažúr – 5.miesto

            Kategória C – postup výroby strojárskeho komponentu pomocou CNC technológie: Ján Habovčík – 6.miesto

            Chlapcom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu!

          • Prijímacie skúšky pre školský rok 2020/2021

          • Budúci prváci POZOR  na tomto odkaze nájdete ukážkové úlohy na prijímacie skúšky zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky pre školský rok 2020/2021 pre študijné odbory. Do 3-ročných učebných odborov budú uchádzači prijatí bez prijímacích skúšok.

          • EDUCATE Slovakia

          • EDUCATE Slovakia je projekt zameraný na vytvorenie medzinárodného vzdelávacieho prostredia a novej interaktívnej formy vzdelávania, ktorá zvyšuje záujem študentov o globálne problémy a ich povedomie o iných svetových kultúrach. Naša škola sa aj tento rok zapojila do tohto projektu od 13.1. – 17.1. 2020, v rámci ktorého nás navštívili dve stážistky.

            Pre triedy I.A a III.A pripravili rôzne aktivity a hry v anglickom jazyku, čím priblížili kultúru, zvyky a tradície svojej krajiny.

            V závere týždňa naši žiaci predstavili lektorkám pomocou prezentácií našu krajinu, región, slovenský folklór a tradičné remeslá. V rámci tvorivej dielne si lektorky mohli vlastnoručne vyrobiť sviečky z včelieho vosku.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk