• Slávnostná rozlúčka maturantov

          • Tak už sa konečne dočkali. Posledný týždeň v škole a pred nimi akademický týždeň . Naši maturanti sa vo štvrtok 26.5.2022 poslednýkrát rozlúčili so svojimi mladšími spolužiakmi a so svojimi vyučujúcimi. Najskôr to bola rozlúčka, ktorú maturantom pripravili mladší spolužiaci –členovia školského parlamentu, kde sa nevyhli rôznym trestom za ich prehrešky , ktoré počas pôsobenia na škole mali.  Rozprávkové postavičky ježibaba , čert a anjel ich spolu s moderátorkou Silviou sprevádzali touto veselou rozlúčkou. Po vykonaní trestu dostali malý darček a za zvuku zvončeka odchádzali .

            V aule sa konala oficiálna rozlúčka s celým pedagogickým zborom a mladšími spolužiakmi . Triedni učitelia predstavili svojich zverencov a následne sa im  prihovorila pani riaditeľka a tiež zástupkyňa mladších žiakov. Prítomným vyučujúcim , mladším spolužiakom a vedeniu školy sa prihovorila zástupkyňa maturantov z II.KN triedy. Na záver zaznela študentská hymna  a maturanti za potlesku prítomných odchádzali. Želáme im  šťastnú ruku pri ťahaní maturitných tém .  

            Poďakovanie patrí aj žiačkam z II.H triedy , ktoré sa podieľali na rozlúčke s maturantami Silvii Goralovej, Monike Lahovej, Mariane Tkáčikovej a Karin Dubéciovej .        

          • POZOR ! 2. kolo prijímacieho konania

          • POZOR ! POZOR ! POZOR !

            Vyhlasujeme 2. kolo prijímacieho konania pre prijímanie uchádzačov do 1.ročníka pre školský rok 2022/2023 na nenaplnený počet miest !

             

            Voľné miesta sú v :

            • 4 – ročnom študijnom odbore strojárstvo – získate maruritu – počet voľných miest - 10
            • 4 – ročnom študijnom odbore obchod a podnikanie – získate maruritu – počet voľných miest -  4

            Prijímacie skúšky sa konajú dňa 21.6.2022 v budove našej školy.

             

            Voľné miesta sú aj v :

            • 3  – ročnom učebnom odbore nástrojár – získate výučný list – počet voľných miest  - 4
            • 3  – ročnom učebnom odbore hostinský, hostinská – získate výučný list – počet voľných miest 3
            • 3  – ročnom učebnom odbore  predavač – získate výučný list – počet voľných miest 2

             

            Do 3- ročných odborov prijímame uchádzačov bez prijímacích skúšok. 

             

          • STAVANIE MÁJOV

          • Stavanie májov patrí medzi najtypickejšie slovenské tradície. Máj symbolizoval víťazstvo jari nad zimou, poľnohospodárom mala májová zeleň zase priniesť dobrú úrodu.

            Tradícia, ktorú možno mladšie ročníky poriadne nepoznajú, no vo viacerých slovenských obciach je stále živým každoročným zvykom.

            . V predvečer prvého mája chlapci stavajú svojim vyvoleným dievčatám pod okná máje, ktoré symbolizujú ich vážny záujem. Táto tradícia je zvyčajne sprevádzaná aj spevom a tancom, chlapci dievčatá poriadne vytancujú a dievčatá im za to nalejú niečo dobré na posilnenie.

            Tradíciu sme sa rozhodli priblížiť aj našim žiakom v škole nielen formou relácie v školskom rozhlase , ale aj postavením mája všetkým dievčencom  pred školou.  Nechýbala ani májová vykrúcačka v škole. Niektoré dievčatá sa síce okúňali ,ale naši mládenci ich pekne povykrúcali. Dokonca neodolali ani  niektoré pani učiteľky. Poďakovanie patrí chlapcom z III.A triedy Ondrejovi Portelekymu, Samovi Rajčokovi a Michalovi Muránskemu a Andrei Kováčikovej z III. H triedy.
             

          • Deň narcisov

          • Na Slovensku pribudne ročne okolo 40 000 onkologických pacientov. Počas dvoch pandemických rokov boli ľudia s rakovinou ohrozenou skupinou. 

            Liga proti rakovine zorganizovala už 26. krát verejno-prospešnú zbierku DEŇ NARCISOV opäť aj v uliciach za pomoci dobrovoľníkov. Pre ľudí s rakovinou je  zbierka Deň narcisov tá najvzácnejšia.

            Do zbierky sa zapojili aj študenti našej školy , ktorí sa vybrali vo štvrtok 28.4.2022 do ulíc mesta Brezna kde oslovovali obyvateľov aby prispeli na podporu ľudí s rakovinou. Zbierka bola úspešná a vyzbierali sa pekné peniažky.

            Poďakovanie patrí žiakom III.A triedy Jakubovi Hriňovi a Samovi Rajčokovi, žiačkam z II.H triedy Silvii Goralovej a Karin Dubéciovej , ktorí sa zbierky zúčastnili.

          • Tretí najlepší nástrojár na Slovensku je náš Ondrej Porubský z III.G

          • V dňoch 29.-31.3.2022 na našej škole prebehlo celoštátne kolo súťaže ZENIT v Strojárstve a programovaní. V kategórii strojárstvo S sa v silnej konkurencii vôbec nestratil a obsadil veľmi pekné tretie miesto žiak našej školy, ONDREJ PORUBSKÝ z III.G. Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Sme úspešní

          • Sme úspešní

            Žiaci našej školy sa zapojili do 10. ročníka finančno-vedomostnej súťaže s názvom FINANČNÁ OLYMPIÁDA, ktorej organizátorom je Nadácia PARTNERS. Žiaci stredných škôl mali možnosť preveriť si svoje finančné vedomosti, porovnať sa s rovesníkmi a získať cenné vedomosti, ktoré môžu použiť v praxi. Žiačka II.A triedy Viktória Dunajská obstála v silnej konkurencii a postúpila do druhého kola.  SRDEČNE BLAHOŽELÁME!!!

             

             

          • VEĽKONOČNÁ ŠIBAČKA A OBLIEVAČKA

          • Keďže sa na našej škole snažíme uchovávať ľudové zvyky a tradície , nebolo tomu inak ani teraz v apríli, kedy po uvoľnení opatrení sme mohli zrealizovať veľkonočnú šibačku a oblievačku všetkých žien a dievok v našej škole.  Mládenci zo školského parlamentu vyobliekaní v kroji a v maske zajačika , vyzbrojení vedierkom a korbáčom vyšibali najskôr dievčence v triedach, potom navštívili naše vedenie –pani riaditeľku a pani zástupkyne , pokračovali k majsterkám , ktorým sa šibačka neušla, lebo boli v teréne. Ďalšou zastávkou bola školská jedáleň ,ekonomický úsek, nezabudli ani na kabinety vyučujúcich a samozrejme na zborovňu.  Šibačka a oblievačka sa vydarila a mládenci si ani nepomysleli, že si vyšibú aj nejaké dobroty.

             Poďakovanie patrí Jakubovi Hriňovi,  Ondrejovi Portelekymu a Samovi Rajčokovi z III.A triedy.      

             

          • Exkurzia: Literárne a historické osobnosti

          • „Konečne sme sa dostali na exkurziu,“ povedali si 12. 4. žiaci II. A, III. A, IV. A a I. PN triedy, keď ráno sadali do autobusu. Najprv sme zamierili do Hornej Lehoty, kde sme si pozreli hrob a pomník Sama Chalupku. Odtiaľ sme zamierili do Tajova do rodného domu Jozefa Gregora Tajovského. Prezreli sme si aj výstavu o Jozefovi Murgašovi, ktorá je umiestnená v tom istom dome. Poslednou zastávkou bola Banská Bystrica, kde nám dali pani učiteľky Janka Hazáková a Ida Uhlíková voľno. Počasie nám vyšlo na jednotku.

          • DEŇ UČITEĽOV - PREDČASNE ALE O TO SRDEČNEJŠIE

          • Každoročne si 28. marca pripomíname Deň učiteľov. Nebolo tomu inak ani tento rok

            kedy si študenti našej školy pod vedením Ing. Ďuriančíkovej pripravili pre našich učiteľov malú slávnostnú akadémiu  .

             

            Akadémia sa konala už 24.3.2022 nakoľko  od 28.3. sa na našej škole konala celoslovenská súťaž  Zenit . Študenti sa predstavili so svojím programom , ktorý pozostával z prednesu poézie- básne pre učiteľa , potom nastúpili naši tanečníci, ktorí za sprievodného potlesku prítomných predviedli svoju choreografiu. Nasledovalo hudobné číslo , kde na ľudovú nôtu zahrali Jakub Hriň  a Miloš Šico. Po hudobnom čísle nasledovala scénka zo školského prostredia, ktorá prítomných učiteľov dobre pobavila. Na záver ešte poďakovanie v podobe malého darčeka pre každého prítomného učiteľa , ktorý vyrobili naše šikovné študentky Mariana a Nika Janoštiakové.

             

            Aj takýmto spôsobom sme sa chceli poďakovať všetkým našim učiteľom , ktorí napriek náročnosti a  zložitosti tohto povolania  svojím profesionálnym prístupom  a odbornosťou formujú nás mladých ľudí a pripravujú do života. Za to všetko , čo pre nás robíte vám patrí naša úprimná vďaka.  

             

            Poďakovanie patrí aj všetkým účinkujúcim , ktorí boli ochotní obetovať svoj voľný čas a urobiť niečo pre iných.   Hodiny skúšania  a driny sa vyplatili a dielko sa vydarilo . Ďakujeme účinkujúcim – Andrei Kováčikovej, Majke Donovalovej, Miške Janásovej , Kristíne Štubniakovej a Michalovi Muránskemu z III.H triedy, Jakubovi Hriňovi, Ondrejovi Portelekymu z III.A triedy, Natálii Bartošovej, Veronike Štubniakovej z I.H triedy , Viktrórii Dunajskej z II.A triedy a hosťujúcemu Milošovi Šicovi .

            Boli ste supeer!! 

          • Oznam

          • Oznamujeme stravníkom, že dňa 28.2.2022 sa obed z dôvodu ochorenia personálu na COVID 19 nevydáva. O  fungovaní ŠJ v ďalších dňoch vás budeme informovať.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk