• 23. ročník Zenit v strojárstve - krajské kolo

          • Dňa 23. novembra 2022 sa na Strednej odbornej škole techniky a služieb v Brezne uskutočnilo krajské kolo 23. ročníka súťaže Zenit v strojárstve.

            Súťaže sa zúčastnilo 14 žiakov zo 7 škôl, ktorí súťažili v 4-och kategóriách.

            - v kategórii A: 2 žiaci

            - v kategórii C: 3 žiaci

            - v kategórii R: 5 žiakov

            - v kategórii S: 4 žiaci

            Súťaž prebehla v pokojnej atmosfére. Žiaci našej školy boli zapojení v každej súťažnej disciplíne, kde obsadili pekné miesta. V kategórii A sa umiestnil Martin Pendziviater na druhom mieste, v kategórii C sa umiestnil Ján Studený na druhom mieste, v kategórii R sa umiestnil Ivan Škoda na druhom mieste a v kategórii S sa umiestnil Erik Budaj na prvom mieste, ktorý zároveň postupuje do celoštátneho kola súťaže. Všetkým výhercom ako aj súťažiacim srdečne gratulujeme.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Oznamujeme žiakom a zákonným zástupcom neplnoletých žiakov, že na deň 18.11.2022 udeľuje riaditeľka SOŠ techniky a služieb riaditeľské voľno. 

          • Veľtrh ERASMUS +

          • V rámci príprav na stáž ERASMUS + v školskom roku 2022/2023 sme so žiakmi navštívili veľtrh ERASMUS + 35 rokov, ktorý sa konal dňa 13. 10. 2022 v Banskej Bystrici. Žiaci tu mali možnosť spoznať organizácie, ktoré sa organizácii Erasmu, či už pre stredné vysoké a dokonca aj základné školy, venujú už dlhé roky. Mali možnosť sa osobne porozprávať so žiakmi, ktorí už stáž absolvovali a predali im svoje skúsenosti a informácie o samotnej stáži.

            V školskom roku 2022/2023 sa naši študenti zúčastnia na mobilite ERASMUS+ v rámci výzvy 2022 Odborné vzdelávanie a príprava žiakov. Tento rok sme pre žiakov tretieho ročníka učebného odboru Hostinský  a štvrtého ročníka študijného odboru Spoločné stravovanie, naplánovali stáž v spolupráci s Hotelovou školou v Prahe, kde budú žiaci pracovať v päť hviezdičkovom hoteli Corinthia. Žiaci sa stáže zúčastnia v termíne 22. 10. – 11. 11. 2022. Veríme, že nadobudnú nové znalosti, vedomosti a skúsenosti v odbore hotelierstva a gastronómie a tieto im budú nápomocné či pri písaní záverečných prác alebo maturitách.

            Pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka študijného odboru Strojár a štvrtého ročníka študijného odboru Spoločné stravovanie sme v spolupráci s novým partnerom Academia Barcelona naplánovali mobilitu v krásnom Španielskom meste Cordoba, kde žiaci budú v termíne od 06. 11. – 25. 11. 2022, každý odbor v podnikoch svojho zamerania.

            Sme radi, že naši žiaci sa tejto mobility zúčastnia, budú  reprezentovať našu školu v zahraničí , získajú nové vedomosti, zručnosti, skúsenosti a možno nový pohľad na prácu vo svojom odbore.

            Projekty Erasmus +,  plánujeme realizovať  každý školský rok najmä pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka, aby mohli svoje doteraz nadobudnuté vedomosti a zručnosti uplatniť v praxi už aj počas štúdia na strednej škole a taktiež mali možnosť vycestovať do zahraničia a spoznať tak kultúru a pracovné prostredie aj v iných krajinách.

             

          • „ AHOJ, LEN SOM ŤA CHCEL POČUŤ “

          • Už od svojho vzniku realizuje Liga za duševné zdravie SR celonárodnú zbierku DNI NEZÁBUDIEK v uliciach slovenských miest.
            Každoročne na jeseň vyjdú do ulíc tisícky dobrovoľníkov s nežnými modrými kvietkami nezábudiek ako symbolmi krehkosti duše. Upozorňujú na dôležitosť ochrany duševného zdravia . Je veľmi dôležité, aby mal každý človek možnosť nájsť si spôsob, ako byť niekým vypočutý. Mať možnosť vyrozprávať sa zo svojich trápení a problémov. Ak vás nemá kto potešiť práve vetou „ Ahoj, len som ťa chcel počuť “ je tu pre vás linka dôvery Nezábudka.

            Do celonárodnej zbierky sa aj tohto roku zapojili žiaci našej školy , ktorí v dňoch od 5.10 do 7.10. 2022 vyrazili do ulíc mesta Brezno , kde oslovovali ľudí aby podporili zbierku venovanú ľuďom s duševnými problémami.

            Poďakovanie patrí žiakom II.A triedy Kristíne Kováčovej, Dominike Vranovej, Martinovi Oboňovi, Vanesse Dunajskej , Petrovi Peniakovi, Lukášovi Ridzoňovi, Patrikovi Poliakovi, Kristíne Mucovej, žiačkam I.A triedy Karolíne Krešákovej a Andrei Vlčkovej, žiakom I.KN triedy Márii Donovalovej, Michalovi Muránskemu , Andrei Kováčikovej, Kristíne Štubniakovej, Samante Borošovej, žiačkam III.H triedy Karin Dubéciovej, Mariane Tkáčikovej a žiačke III.A triedy Viktórii Dunajskej  . Nesmieme zabudnúť ani na študentov gymnázia , ktorí sa spolu s našimi študentami zbierky zúčastnili.

          • Úspech našich študentov na Horehronských hrách

          • Vanessa Dunajská a Ivan Škoda úspešne reprezentovali našu školu na Horehronských hrách v Banskej Bystrici v atletike. Vanessa získala 2. miesto v behu na 100 metrovIvan si vyskákal 3. miesto vo výške. Obidvaja súťažili ešte aj v druhej disciplíne, Ivan v behu na 100 metrov a Vanessa na osemstovke, kde sa tiež v silnej konkurencii nestratili. Ďakujeme za reprezentáciu školy a úspešným reprezentantom srdečne blahoželáme.

             

            foto: Tomáš Náther

          • „SVET V KOCKE“

          • Navštívili sme jedinečnú výstavu „SVET V KOCKE“, zostavenú zo svetoznámej stavebnice LEGO, ktorú pripravilo horehronské múzeum a TatraLUG- slovenský LEGO fanklub.

          • BIELA PASTELKA

          •  

            Tak ako po minulé roky aj tento rok sa študenti našej školy zapojili do zbierky Biela pastelka , venovanej ľuďom so zrakovým postihnutím . V piatok 23.9. študenti vyrazili do ulíc mesta Brezno, kde oslovovali okoloidúcich aby pomohli svojím príspevkom ľuďom nevidiacim alebo slabozrakým, ktorí by sa aj vďaka takejto pomoci  dokázali lepšie začleniť do každodenného života. 

            Poďakovanie patrí študentom I.KN triedy Kristíne Štubniakovej, Michalovi Muránskemu a II.A triedy Vanesse Dunajskej a Petrovi Peniakovi za účasť na zbierke. 

          • SOŠ techniky a služieb ukončila školský rok 2021/2022 nezvyčajne slávnostne

          • Ukončenie školského roka sa v Strednej odbornej škole techniky a služieb v Brezne niesol v inom duchu ako zvyčajne. 4.7.2022 sme si pripomenuli 70. výročie založenia jednotlivých zložiek školy, a to Strednej priemyselnej školy a Stredného odborného učilišťa. Bývalá „priemyslovka“ vznikla v roku 1951 a Stredné odborné učilište v roku 1952. Školy sa postupne vyvíjali a vybudovali si stabilný pedagogický zbor, ktorý vytváral pre žiakov veľmi dobré podmienky na získanie kvalitného vzdelania. V roku 2008 sa spojili bývalá priemyslovka, učilište a dievčenská škola a stali sa súčasťou Spojenej školy.  Premenovanie školy na Strednú odbornú školu techniky a služieb sa udialo 1.9.2014.  

            Históriu škôl sme si pripomenuli aj na slávnostnom posedení. Okrem pracovníkov školy boli na stretnutie pozvaní aj členovia Rady školy pri SOŠ Tas, a pani riaditeľka CPPPaP Brezno s kolegyňami.  Prítomným sa prihovorila riaditeľka SOŠ TaS PaedDr. Danka Kubušová. Vo svojom príhovore poďakovala všetkým hosťom za ich prínos k rozvoju školy. Boli to pedagógovia, ktorí práci s deťmi a mládežou venovali kus svojho života. Riaditeľka školy im odovzdala pamätnú plaketu a kyticu kvetov.

          • Adaptačný týždeň pre našich nováčikov!

          • Tento školský rok sme sa rozhodli, že školský rok začneme s prvákmi troška inak – adaptačným týždňom. Keďže prváci k nám prichádzajú z rôznych dedín Horehronia, z Čierneho Balogu a Brezna, pripravili sme pre nich s našim mentorom, pánom Nepšinským, zoznamovaciu aktivitku v aule školy, navštívili sme s ním aj SPACE centrum pre mladých v Brezne. Ďalší deň patril športovým aktivitám v telocvični. K lepšej adaptácii sme k prvákom pripojili aj druhácke triedy, aby ich spoznali a možno im aj mohli odpovedať na niektoré zvedavé otázky. Na záver sme spolu absolvovali vychádzku do prírody – k obore s danielmi. Dúfame, že sme tým našim prvákom spríjemnili štart do nového školského roka. Prajeme im veľa úspechov na pôde našej školy! Ešte raz, VITAJTE!

            Mgr. Eva Auxtová

          • Kontakt na vedúcu Školskej jedálne pri SOŠ techniky a služieb

          • Oznamujeme všetkým záujemcom o stravovanie v školskej jedálni, že prihlášky môžu vyplniť osobne v kancelárii vedúcej školskej jedálne. Zároveň oznamujeme, že nie je funkčné telefónne číslo pevnej linky, preto prosím kontaktujte p. Schallerovú na tel. čísle: 0949 006 839.

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Otvorenie školského roka 2022/2023 bude 5.9.2022 o 8:00. Začiatok školského roka na večernom štúdiu je o 14:10. Vstup do budovy bude z Ulice Boženy Němcovej (ulica pri pošte - vstup do vysokej školy). Pri nástupe je potrebné preukázať sa vyhlásením o bezpríznakovosti.

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            Triedni učitelia v prvom ročníku:

            I.A - odbory: strojárstvo, obchod a podnikanie - Mgr. Auxtová

            I.H - odbor: hostinský, hostinská - Mgr. Bukovcová

            I.G - odbory: predavač, nástrojár - Mgr. Parobeková

            I.J - odbory: strojárska výroba, výroba konfekcie - Ing. Šicová

             

          • Školská súťaž Business Master

          • Umiestnenie v 1. kategórii

            1. Martin Kracina, I.KN
            2. Viktória Dunajská, II.A
            3. Chao  Xiang  Yu, II.A

            Umiestnenie v 2. kategórii

            1. Alexandra Šingerová, I.G
            2. Kristína Kováčová, I.A
            3. Vanesa Dunajská, I.A

             

            SRDEČNE   BLAHOŽELÁME!!!!!!

          • Streetbalový turnaj miešaných družstiev

          • 16.6. sa v rámci sprievodných podujatí Dní mesta Brezna uskutočnil streetbalový turnaj miešaných družstiev,  ktorý bol súčasťou Horehronských športových hier.  Podujatie bolo dobre zorganizované a nieslo sa v priateľskej atmosfére.  V konkurencii  breznianskych stredných škôl naši študenti obstáli a  po bojovnom výkone získali  pekné 3. miesto.  Študentom ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme k umiestneniu na stupni víťazov.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk